Changing an Animation

builders help builders

Moderator: eTux

Post Reply
User avatar
Dutchy
Master Chatter
Master Chatter
Posts: 8839
Joined: 25 Feb 2002 14:09
Location: Istanbul (but I'm Dutch)
Contact:

Changing an Animation

Post by Dutchy » 20 Mar 2019 08:39

For a new vehicle I am building, I need Lara's hands to be more inwards than the existing vehicle extra's (28 animations). Here is just an example. Lara is not visible for non-disclosure reasons... The arms/hands should go more inwards to fit a smaller handle bars. I am able to change the position, but do I have to do that for every single frame of every animation?
Any tips on how to make it easier (I have the feeling there won't be an easy way..), can I set a basic position for the hands so that they will be in that spot in every animation?
hands.jpg
hands.jpg (8.7 KiB) Viewed 419 times

User avatar
Titak
Member
Member
Posts: 863
Joined: 04 Sep 2003 10:47
Location: Drenthe, The Netherlands

Re: Changing an Animation

Post by Titak » 21 Mar 2019 18:26

In the "Frame" dropdown menu of WADMerger Animation Editor, you can select "Set rotation for all frames" when you have one of the arm meshes selected.

But I'm not sure if that will give the wanted result in this case. It won't if Lara's upper body moves along with the movement of the vehicle.

Other than that, frame by frame is most likely the way to go in this case. :-|
Nothing is in contradiction with nature,
only in contradiction with what we know of it.


Image

User avatar
Dutchy
Master Chatter
Master Chatter
Posts: 8839
Joined: 25 Feb 2002 14:09
Location: Istanbul (but I'm Dutch)
Contact:

Re: Changing an Animation

Post by Dutchy » 23 Mar 2019 21:38

Yeah, that doesn't work... Frame by frame and nothing to aim the hands on, because you cannot import the object into the animation to see how far the hands have to go. Getting closer, some of them look good already. Days of work... :(

User avatar
JesseG
Senior Member
Senior Member
Posts: 1107
Joined: 10 Mar 2006 21:33
Location: Connecticut, USA

Re: Changing an Animation

Post by JesseG » 25 Mar 2019 23:33

I would have sworn the newer version of WADMerger let you import objects while editing other objects. Maybe I'm not recalling correctly though, it has been quite a while since I've used it.

User avatar
Mehrbod
Newbie
Newbie
Posts: 60
Joined: 24 May 2018 20:03
Location: Tehran, Iran
Contact:

Re: Changing an Animation

Post by Mehrbod » 26 Mar 2019 12:00

JesseG wrote:
25 Mar 2019 23:33
I would have sworn the newer version of WADMerger let you import objects while editing other objects. Maybe I'm not recalling correctly though, it has been quite a while since I've used it.
Well, you mean you can import for example DXF or 3D Standard formats???? How then??? :D
Image

Egypt has many secrets and mysteries yet to be discovered ... :)

User avatar
JesseG
Senior Member
Senior Member
Posts: 1107
Joined: 10 Mar 2006 21:33
Location: Connecticut, USA

Re: Changing an Animation

Post by JesseG » 31 Mar 2019 17:05

Mehrbod wrote:
26 Mar 2019 12:00
JesseG wrote:
25 Mar 2019 23:33
I would have sworn the newer version of WADMerger let you import objects while editing other objects. Maybe I'm not recalling correctly though, it has been quite a while since I've used it.
Well, you mean you can import for example DXF or 3D Standard formats???? How then??? :D
No, sadly I think it's only for importing other objects in the same WAD - of course you could certainly import the meshes into an object temporarily to make it work that way.

User avatar
Dutchy
Master Chatter
Master Chatter
Posts: 8839
Joined: 25 Feb 2002 14:09
Location: Istanbul (but I'm Dutch)
Contact:

Re: Changing an Animation

Post by Dutchy » 01 Apr 2019 16:10

:idea: ah yes, will try if that works....import it in Strpix and open in WM...let's find out

User avatar
Mehrbod
Newbie
Newbie
Posts: 60
Joined: 24 May 2018 20:03
Location: Tehran, Iran
Contact:

Re: Changing an Animation

Post by Mehrbod » 04 Apr 2019 09:23

JesseG wrote:
31 Mar 2019 17:05
No, sadly I think it's only for importing other objects in the same WAD - of course you could certainly import the meshes into an object temporarily to make it work that way.
Yeah, unfortunately! Thanks! :2thumbsup:
Image

Egypt has many secrets and mysteries yet to be discovered ... :)

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests